V Pezinské ulici zemřela bezdomovkyně. Foto MPMBMLADÁ BOLESLAV - Pravděpodobně nejznámější žena bez domova poslední doby je po smrti. Její bezvládné tělo objevil po osmé hodině v jejím "bydlišti" v Pezinské ulici muž, který ihned zalarmoval strážníky městské policie, kteří tam k této ženě jezdili několikrát do týdne.

Muž strážníkům uvedl, že žena je fialová zimou a nehýbá se. "Hlídka na místě zjistila známou jednasedmdesátiletou bezdomovkyni, která nejevila známky života. Na místo byla přivolána sanita záchranné služby a Policie ČR. Hlídka Policie ČR po příjezdu sdělila, že sanita nepřijede a na místo přijede rovnou koroner. Věc si převzala a šetřila dále v rámci svých kompetencí," uvedl ředitel Městské policie Tomáš Kypta.

Žena bez domova se do podvědomí obyvatel města dostala kvůli tomu, že každý den přidělávala práci jak strážníkům městské policie, tak i firmě Compag nebo úředníkům. V Pezinské ulici, kde u trafostanice dlouhodobě přebývala, kupila obrovské množství odpadu, které pak firma Compag musela několikrát do měsíce odvážet na nákladním vozidlem. Vůči lidem byla někdy i značně agresivní. V listopadu pak dostala soudní příkaz, který jí zakazoval dva roky pobývat na území Mladé Boleslavi, ani to jí ale nepřinutilo město opustit.